Ať je vaše jídlo vaším lékem, Dr. Paul Clayton PhD - ZinZino
Kód: ZZ 01 ZZ 06 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Co je ten skrytý zabiják, který nás pomalu, ale jistě likviduje, přestože o tom lékařská věda ví již od roku 2004?
Víte, jaký je v současné době největší problém 95 % lidstva v oblasti zdraví?
Víte, jak se mu bránit a být mezi zbývajícími 5 % lidí, kteří jsou chráněni a jak si zajistit pevné zdraví?
Víte, jaký je v současné době největší problém 95 % lidstva v oblasti zdraví?
Víte, jak se mu bránit a být mezi zbývajícími 5 % lidí, kteří jsou chráněni a jak si zajistit pevné zdraví?
Celosvětově uznávaný farmakolog a vědec v oblasti výživy Dr. Paul Clayton PhD začal jako jeden z prvních zkoumat farmakologický účinek potravin a složek rostlinného původu na zdraví a celkovou fyzickou pohodu člověka.
-
titul doktora neurofarmakologie získal na Edinburské univerzitě
-
dříve zastával funkci předsedy fóra „Jídlo a zdraví“ Královské lékařské společnosti (Royal Society of Medicine), v současné době je členem Ústavu pro stravování, mozkovou činnost a chování při Oxfordské univerzitě.
-
byl nominován na Nobelovu cenu za výzkumnou práci v oblasti řídnutí kostí
-
Dr. Paul Clayton nás seznámil se svým vědeckým výzkumem v oblasti výživy - při svém turné v r. 2019 přednášel i v Brně a Praze, záznam z jeho přednášek je vám k dispozici zde:
- uvidíte a uslyšíte sami, že informace v nich obsažené jsou opravdu revoluční, ale hlavně ověřené a fungující. Krom jiného vás seznámí s příčinami i s produkty, které mohou současné problémy lidstva vyřešit, a to formou přijatelnou pro každého, kdo chce se svým zdravím vědomě pracovat.
- v knize jsou i nové kapitoly, které v anglickém vydání nebyly zařazeny
Předmluva:
Pracoval jsem s léčivy jako klinický farmakolog, dokud jsem si v 70. letech nezačal uvědomovat, že farmakologické účinky potravin a potravinových výtažků jsou mnohem rozmanitější a mnohem důležitější pro naše zdraví, než jakékoliv výrobky farmaceutických firem.
V posledních 40 letech studuji jak to, co jíme, ovlivňuje naše zdraví, jak současná strava naše zdraví poškozuje a jak je možné to napravit. Tato kniha je přehledem, kde se nyní věda nachází. Velmi malá část se týká mé vlastní práce, většina z toho je souhrnem prací mnoha tisíců dalších vědců, kteří pracují v laboratořích a nemocnicích po celém světě a kteří vytvořili nový léčebný model.
Tento nový model není závislý na lécích, ale využívá jednoduchých nutričních nástrojů k redukci nemocí a podpoře schopnosti těla se léčit (samoléčba). Je to účinnější, hospodárnější a především šetrnější než současná nefunkční metoda, kterou dnes trpíme. A to dává naději nám všem na lepší a zdravější život.
Dr. Paul Clayton
Obsah:
- počet stran celkem: 99
Kapitola I: Co je to zánět? (str. 13 - 38)
- akutní versus chronický zánět
- chronický zánět, zánětlivé stárnutí a degenerativní onemocnění
- lze se chronickému zánětu vyhnout? Historie říká, že ano.
- příčiny zánětů - 5 klíčových faktorů
Kapitola II: Účinky zánětů v těle (str. 39 - 76)
- srdeční poruchy
- metabolické poruchy
- buněčné poruchy
- problémy týkající se mozku
- poruchy nálady
- onemocnění kloubů
- problémy s imunitou
- střevní potíže
- v ústech
- plodnost - neplodnost
- děti a zánět
- fyzická zátěž, zánět a výživa
- omega-3 mastné kyseliny a zdraví kůže
Kapitola III: Jak bojovat se zánětem (str. 77 - 90)
-
kroky proti zánětu č. 1 - 7
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář